HELCOM TRADE d.o.o. Varaždin je trgovačko društvo registrirano za proizvodnju, trgovinu i usluge sa tradicijom dugom 31 godinu. Osnovna djelatnost tvrtke je distribucija i prodaja boja i lakova za profesionalnu i osobnu upotrebu, a od 1992. godine kupcima osiguravamo kvalitetna i učinkovita rješenja za zaštitu i dekoraciju drveta, metala, betona, unutarnjih i vanjskih zidova i fasada, a također i specijalne premaze za metalnu i drvnu industriju, osobna i gospodarska vozila te soboslikarske i autolakirerske strojeve, alate i pribor.

Obiteljska tvrtka HELCOM TRADE d.o.o. osnovana je 28.01.1992. godine sa ciljem distribucije proizvoda kemijske industrije HELIOS TBLUS d.d. iz Slovenije na području sjeverozapadne Hrvatske, a početkom 2006. godine distributivno područje prošireno je i na područje istočne Hrvatske.

Osnivač i vlasnik tvrtke, g. Izidor Juriša (1950.-2021.), uspješno je vodio tvrtku sve do odlaska u mirovinu 2010. godine, kada ga je na mjestu direktora zamijenila kći, Martina Juriša.

Tvrtka danas zapošljava 37 djelatnika i raspolaže sa vlastitim opremljenim skladišnim prostorima i dostavnim vozilima za potrebe veleprodaje i distribucije kao i vlastitim specijaliziranim prodavaonicama i mješaonicama boja i lakova.

Helcom trade d.o.o.

U sjedištu tvrtke HELCOM TRADE d.o.o. u Varaždinu, Gospodarska ulica 40 smješteni su uprava trgovačkog društva i veleprodaje, uprava maloprodaje, odjel računovodstva i financija, odjel komercijale i logistike, visokoregalno veleprodajno skladište, mješaonica industrijskih premaza sa poluautomatskom punionicom sprejeva i jedna od devet prodavaonica.

Sve prodavaonice trgovačkog društva HELCOM TRADE d.o.o. opremljene su sistemima za nijansiranje i miješanje premaza koji se koriste u metalnoj i drvnoj industriji, pri uređenju interijera i eksterijera te auto lakova koji se po želji kupaca pune i u sprej doze. 

Stručno i ljubazno osoblje tvrtke HELCOM TRADE d.o.o. u svakom trenutku Vam stoji na raspolaganju i rado ćemo Vas savjetima pratiti od odabira najprikladnijeg materijala za kvalitetnu i učinkovitu zaštitu ciljane površine pa do odabira odgovarajuće tehnike za postizanje željenih rezultata u području dekorativnih premaza.

MISIJA

Naša je misija kontinuirano osiguravati dostupnost kvalitetnih i učinkovitih proizvoda, savjeta i rješenja za zaštitu i dekoraciju unutarnjih i vanjskih površina i vozila, osobito vodeći računa o edukaciji i sigurnosti zaposlenika i potrošača, zaštiti okoliša, ugodnom radnom okruženju i društveno odgovornom poslovanju.

VIZIJA

Vizija nam je da HELCOM TRADE d.o.o. postane i bude prepoznat kao izuzetan poslodavac i izuzetan poslovni partner visokih etičkih načela koji ispunjava svoja obećanja jer kontinuirano radi na izgradnji dobro organizirane, stabilne i učinkovite organizacije, u kojoj svi procesi teku glatko i u skladu s očekivanjima. Organizacija koja uvijek i u svim svojim dijelovima ispunjava svoju misiju, koja kupcima uvijek pruža očekivanu razinu kvalitete roba i usluga, dobavljačima sigurnog i pouzdanog partnera, zaposlenicima ugodno i sigurno radno okruženje. Organizacija u kojoj rade zadovoljni radnici, sa kojom rade zadovoljni dobavljači, koja ima zadovoljne kupce, koja svojim djelovanjem doprinosi zajednici i iza sebe ostavlja pozitivne tragove.

SUSTAV VRIJEDNOSTI

Ono što nam je važno, naše mjerilo ispravnosti za sve odluke koje donosimo i provodimo je S.K.U.P. vrijednosti koji nikada ne smije biti kompromitiran:

  • SIGURNOST ​​​​zaposlenika, kupaca, dobavljača, okoliša i financijska stabilnost ne smiju biti ugroženi.
  • KVALITETA proizvoda, usluga, informacija i savjeta koje stavljamo na raspolaganje našim kupcima mora biti na visoko profesionalnoj razini.
  • UČINKOVITOST štedi vrijeme, energiju i zdravlje, a ogleda se u ugodnom i urednom radnom okruženju i efikasnim poslovnim aktivnostima koje provode educirani i zadovoljni zaposlenici.
  • POŠTENJE, ISKRENOST i ODGOVORNOST (etički integritet) pružamo u svojim postupcima i odlukama, ali i želimo primati.

Kao rezultat sigurnih, kvalitetnih, učinkovitih i etički ispravnih poslovnih odluka i aktivnosti na kraju dolazi profit koji nam omogućuje ulaganje u razvoj i unaprjeđivanje poslovanja, nagrađivanje zaposlenika, otvaranje novih radnih mjesta i pružanje pomoći humanitarnim aktivnostima i neprofitnim organizacijama za zaštitu prava životinja i najranjivijih skupina društva.