Datum objave: 16. 04. 2020.

Briga o okolišu i očuvanje života i prirode: vode, zraka, zemlje, briga o krajnjim kupcima i konzumentima, posebno najmlađima, kao i zaštita zdravlja djelatnika samo su neke od navika koje ćemo morati usvojiti "pod obavezno". Teške kemikalije kojima nemilice mučimo majku Zemlju i njezine stanovnike, uključujući i sebe same, polako će zamijeniti proizvodi nove generacije. GENOX nudi ekološki sigurnu zamjenu kloru i ostalim oksidativnim dezinficijensima, dokazano je djelotvorniji u ubijanju bakterija, virusa, plijesni i ostalih mikrobioloških organizama u odnosu na klor, a ipak ostaje neotrovan i dovoljno benigan da se može unijeti u organizam i u svom koncetriranom obliku.

GENOX je po svom sastavu sličan aktivnim sastojcima koji se nalaze u uobičajenim baktericidnim proizvodima, no, za razliku od ostalih otrovnih tvari, kao što su kloramini, formaldehid ili jod, aktivni sastojci u GENOX-u su neotrovni, ne nadražuju, biološki neštete i ekološki su sigurni. Zahvaljujući neutralnoj pH-vrijednosti, GENOX ne izaziva koroziju i ne djeluje agresivno na proizvodnu opremu ili ruke i znatno je stabilniji zbog činjenice da je gubitak klora osjetno smanjen pri pH 6-7,5.

Ekološki prihvatljiva dezinfekcija

Genox je ekološki, neotrovni i 100% biorazgradivi dezinficijens širokog spektra djelovanja. Pored jakog djelovanja na bakterije, viruse i gljivice, Genox djeluje i na plijesni, spore i biofilm, bez ostavljanja tragova. Prikladan je za ručnu ili strojnu uporabu, a primjenjuje se vrlo lako, bez zaštitne opreme i posebnih mjera opreza.

Koristi se za dezinfekciju i obradu svih vrsta voda bez uporabe klora i drugih štetnih kemikalija, za dezinfekciju zraka, te za dezinfekciju hrane. Prilagođen je visokim zahtjevima čistoće i higijene u kućanstvu, u industrijskim pogonima, javnim objektima, zdravstvenim ustanovama, ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Pokazao se kao odličan izbor za primjenu na spravama u teretani/fitness centru. Ne utječe na respiratorni sustav prilikom vježbanja, a koristi se i za dezinfekciju zraka s obzirom na to da povećana temperatura i vlažnost zraka u teretanama/fitness centrima omogućava povećan rizik od prijenosa zaraznih bolesti.

Gljivice i zidna plijesan također su kandidati za primjenu Genoxa, a može ga se svakodnevno koristiti i za dezinfekciju kuhinjskih površina, sudopera, kupaonica i sl. Više o tome kako se rješiti gljivica i plijesni u kućanstvu pročitajte ovdje.

Ekološka poljoprivreda

Genox je primjenjiv i za zaštitu biljaka i životinja u ekološkoj proizvodnji hrane. Prikladan je za dezinfekciju vode za uzgoj i zalijevanje, dezinfekciju zraka i podloga, ubranih plodova, higijenu radnika, ambalaže i vozila bez uporabe štetnih kemijskih tvari.

U razrijeđenom obliku koristi se u vrtu, vinogradu ili voćnjaku kao sredstvo za prevenciju peronospore kao i drugih bolesti izazvanih mikroorganizmima. U tu svrhu dovoljno je u vodu za prskanje dodati 2-3 % GENOX-a.

Medicina

Genox je jači od glutaraldehida te se koristi u medicini i za hladnu sterilizaciju kirurške opreme. Može se primijeniti kao tekućina, maglica ili led. Razara vitalne stanične dijelove mikroorganizama, a zahvaljujući djelovanju aktivnih iona nema pojave rezistencije. Učinkovito djeluje na: Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Legionella sp., Escherichia coli, MRSA, Klebsiella pneumoniae, Bacillus subtilis var niger, Candida albicans, Clostridium difficile i dr.

Aquagen tehnologija

GENOX dobiva sve veću prepoznatljivost i važnost u velikom broju primjena. Ne samo da ova tehnologija pruža isplativu zamjenu postojećim tehnologijama, nego i znatno utječe na zaštitu okoliša. Proizvodi se ekološki prihvatljivom tehnologijom iz prirodnih tvari, bez potrebe za prethodnom neutralizacijom ili pročišćavanjem, za razliku od uobičajenih kemijskih sredstava, koja se pripremaju otapanjem korozivnih kiselina i lužina. Anorganski štetni nusproizvodi (trihalometani - THM, kloriti, klorati i kloridni ioni) koji se stvaraju pri uporabi postojećih dezinfekcijskih sredstava (klor, hipoklorit i ostali) kod uporabe GENOX-a su nemjerljivi.

AQUAGEN TEHNOLOGIJA koristi prirodna svojstva vode u kombinaciji s fizikalno-kemijskim zakonima i mikromembranskom tehnologijom. Omogućuje proizvodnju visokoaktivnih otopina za pranje i dezinfekciju, potpuno biorazgradivih i ekološki sigurnih za uporabu, bez dodataka štetnih kemijskih spojeva.

VISOKA UČINKOVITOST proizvedenih tekućina (Genox – jaki oksidativni dezinficijens i Genoll – deterdžent i odmašćivač za pranje i neutralizaciju) sadržana je u aktivnim ionima koji daju specifična fizikalno-kemijska svojstva te u tako pobuđenom stanju imaju sposobnost brzog reagiranja oksidativnim djelovanjem na vitalne dijelove svih poznatih mikroorganizama (uključujući i spore) te razgradnju raznih zaprljanja, masnoća i neutralizaciju teških metala i otrova u vodenim otopinama.

NEOGRANIČENA PRIMJENA djelovanja moguća je na svim područjima uključujući: kućanstvo, medicinu, veterinu, prehrambenu industriju, dezinfekciju pitke, bazenske, tehnološke i otpadne vode, tretiranje pitke vode, prevenciju i tretiranje raznih oboljenja, higijenu radnika, opreme, vozila i objekata.

MEĐUNARODNA ISPITIVANJA dokazuju učinkovitost proizvoda u brojnim znanstvenim institucijama i laboratorijima u svijetu te također u svim za to nadležnim institucijama u Hrvatskoj, uključujući i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.