Datum objave: 26. 11. 2018.

Spektra Classic Plus - još bolja formula


Spektra Classic PLUS je unutranja zidna boja otporna na suho brisanje, koja se koristi za zaštitu i dekoraciju unutarnjih zidnih i stropnih površina.

Jednostavna je za upotrebu i prikladna za česte obnove unutarnjih zidnih i stropnih površina. Može se koristiti za bojanje svih vrsta mineralnih žbuka, vlakno-cementnih ploča, betona, gips-kartonskih ploča, tapeta od staklene tkanine, papirnatih reljefnih tapeta ili starih premaza.

 

Nova HELIOS Spektra Classic Plus zamijenila je postojeću SPEKTRA Classic unutarnju zidnu boju, a nova formula zaslužna je za:

  •   poboljšan ekstra mat izgled
  •   bolju pokrivnost
  •   mogućnost nijansiranja u više od 5.000 pastelnih nijansi dostupnih u HGMIX sustavu nijansiranja                                                 
  •   visoku paro-propusnost
  •   jednostavnije miješanje sa vodom

Potrošnja:

1 l pokriva 5 - 7 m2 površine u 2 premaza.

Pakiranja: 2 L, 5 L, 10 L i 15 L

Priprema podloge:

S podloge koju želite obojati uklonite prašinu, slabo vezane komadiće i druge nečistoće, a stare slojeve koji otpadaju obavezno odstranite. Prije zaglađivanja pukotina i sličnih oštećenja unutarnjim kitom (npr. SPEKTRA unutarnji kit) ili prije nanošenja prvog sloja boje na neobojanu površinu, površinu impregnirajte odgovarajućom impregnacijom (npr. SPEKTRA akrilna impregnacija).

Zdrave i neraspucane površine već obojane glatkim, sjajnim ili polusjajnim emajlom ili disperzivnom zidnom bojom potrebno je očistiti i obrusiti sa brusnim papirom odgovarajuće granulacije (br. 150).

Prije bojanja podloga mora biti suha i učvršćena.

 

PLIJESAN:

Zidne površine na kojima se nakupila plijesan ili alge prije bojanja preporučamo premazati sa SPEKTRA biocidnim sredstvom SANITOL, a nakon što se zidovi osuše, plijesan mehanički odstranite.

MRLJE:

Mrlje od nikotina, izlijevanja vode, katrana, vodootpornih olovki i sl. odlično prekriva SPEKTRA antinikotinska boja, koja je ujedno i završni premaz.


 

SPEKTRA Classic Plus dostupna je u svim HELCOM TRADE trgovinama!