Datum objave: 03. 06. 2022.

Spektra Magnetic sadrži posebnu feromagnetnu tvar koja omogućuje prianjanje magneta direktno na premazanu površinu, što omogućuje jednostavno pričvršćivanje poruka, crteža i postera, bez oštećivanja zida. Može se primijeniti na različite mineralne površine, poput žbuka, betona, gipskartonskih ploča, već ličenih zidova i sl., uz uvjet da ih prethodno impregniramo akrilnom impregnacijom.  Nanosi se bez razrjeđivanja, a prije nanošenja boju je potrebno dobro promješati. Glatke i sjajne površine i stare premaze potrebno je očistiti i pobrusiti. Alat odmah nakon korištenja operemo vodom.

Spektra Magnetic je tamno-sive nijanse RAL 7024. Ako želimo zadržati izvorni ton, temeljni feromagnetni sloj premazujemo bezbojnim lakom poput Spektra Domflok laka (SJAJNI, MAT , POLUMAT, PERL). Ako želimo površinu druge nijanse, možemo koristiti bilo koju od postojanijih zidnih boja, preporučljivo Spektra latex MAT / POLUMAT. Tako magneti neće ostavljati trag, a površinu je moguće s vremena na vrijeme očistiti. Kao završni sloj možete koristiti i niz drugih premaza ili tehnika, vodeći računa o tome da sloj koji prekriva Spektru Magnetic ne bude predebeo, jer bi to moglo otežati prihvaćanje magneta, a oni lošije kvalitete teže će se održati na podlozi. Prionjivost magneta možete provjeriti tako da nakon premazivanja i sušenja na premaz stavite dupli list papira i prihvatite ga magnetom. Ako se magneti uspiju održati, možemo zaključiti da je Spektra Magnetic nanesena dovoljno izdašno. Ako se magneti ne uspiju dobro održati na podlozi, nanesite još jedan sloj Spektre Magnetic. Vrijeme sušenja između pojedinih slojeva je 4- 6 sati, a temperatura primjene između 10 i 25 °C.

Nekad se desi da se magneti nikako ne uspijevaju održati na podlozi, unatoč više slojeva. U tom slučaj probajte nabaviti bolje magnete. Oni jeftiniji znaju biti toliko slabi da ne uspiju izdržati ni list papira, pa ni sami sebe.

Image credit: Leo Castrum / Pixabay

 

SPEKTRA Magnetic je unutarnja zidna boja prikladna za primjenu u dječjim sobama, radnoj sobi, kuhinji, hodniku i drugim prostorijama. Dječji kutak u kući sigurno će tako dobiti novu draž, a dječje umjetnine novi izložbeni prostor. Zahvaljujući mogućnosti dodatnog premazivanja čvrstim zidnim premazima poput Spektra Latex, ova tehnika može se uspješno koristiti u vrtićima, školama, bolnicama, uredima, trgovinama i sl.

S 1 kg u 3 premaza možete pokriti 1,5 mzidne površine.