Datum objave: 26. 05. 2020.

Spektra Super nova je Heliosova unutarnja zidna disprerzijska boja izuzetne bijeline. Pokrivnost je moguća samo s jednim premazom, a kod zahtjevnih površina drugi je sloj moguće nanijeti prije nego se prvi sloj u potpunosti osušio, što osigurava iznimno brz rad i učinkovitost. Može se nanositi valjkom, kistom ili špricanjem, a vrijeme sušenja pojedinog sloja je između četiri i šest sati. Boju je potrebno dobro promješati prije upotrebe, a razrijeđuje se vodom do 15%. Odlična je za površine koje je potrebno često obnavljati. Za zdravlje i ekološki je prihvatljiva, dubokog mat izgleda i visoke paropropustnosti. Kod starih i kredastih premaza površinu prethodno učvrstimo premazom Spektra akrilne impregnacije.

Površine zaražene gljivicama premažite fungicidnim pripravkom i pričekajte da obavi svoje. Gljivice mehanički odstranite četkom ili krpom prije nanošenja prvog sloja. 

Korisne savjete o uspješnom odstranjivanju zidnih gljivica potražite ovdje.

Boja je izuzetno jednostavna za rad, a prikladna je za sve vrsta mineralnih žbuka, cementa, vlaknasto-cementnih ploča, betona, gips-kartonskih ploča, stakleno vlaknastih tapeta, reljefnih tapeta i starih premaza.

Dolazi u pakiranju od 15 litara što će biti dovoljno za 150m2.

Moguće je blago toniranje pigmentnim pastama prikladnim za boje na vodenoj osnovi.