Datum objave: 15. 05. 2020.

TESSAROL METAL EXPRESS novi je završni premaz na osnovi alkidnog veziva i specijalno odabranih pigmenata koji osiguravaju dugotrajnu stabilnost svake pojedine nijanse. U kombinaciji sa univerzalnim temeljnim premazom pruža odličnu antikorozivnu zaštitu za najrazličitije metalne površine, kao što su ograde, vrata, poljoprivredni strojevi i oprema, građevinska vozila i sl. Pored toga, ovaj proizvod se može se koristiti i kao završni antikorozivni premaz na površinama koje su izložene povišenim temperaturama do 100°C (toplovodne cijevi i radijatori).

Pokrivnost proizvoda iznosi 8 - 10 m2 površine sa 1 litrom u jednom nanosu, a po potrebi se može razrjediti nitro razrjeđivačem.

Otpornost i brzo sušenje

Savršen je izbor kada je potrebno brzo sušenje premaza. Već nakon sat vremena suh je na dodir, a idući sloj moguće je nanijeti nakon dva sata. Odlikuju ga elastičnost i čvrstoća, dobra pokrivnost, jednostavan rad, a otporan je i na sredstva za čišćenje u kućanstvu. Dolazi u devet standardnih sjajnih nijansi, kojima je dodana i crna mat.

Problematične površine

Za zaštitu zahtjevnih površina kao što su pocinčani lim, bakar, aluminij ili PVC, površinu je prije bojanja sa Tessarol Metal Expressom potrebno zaštiti sa Tessarol univerzalnim temeljnim premazom, dok je za temeljnu zaštitu željeznih površina pogodan i antikorozivni temeljni premaz na nitro bazi

Kod pocinčanog lima i tvrdih PVC podloga površinu je potrebno očistiti mješavinom vode (10 L), amonijevog klorida (0,5 L) i deterdženta (jedan čep) te obrusiti krpom od sintetičkih vlakana (žičana četka ili čelična vuna nije preporučljiva). Za vrući pocinčani lim obavezno je blago pjeskarenje površina prije bojanja.

Aluminij i bakar dovoljno je blago obrusiti, opet bez korištenja žičane četke ili vune te prebrisati nitro razrjeđivačem.