Osnovni podaci o prodavatelju

Naziv: HELCOM TRADE trgovačko društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge, društvo s ograničenom odgovornošću
Skraćen naziv: HELCOM TRADE d.o.o. Varaždin
Sjedište: Gospodarska ulica 40, Varaždin
Adresa ureda: Gospodarska ulica 40, Varaždin

OIB: 60566702025
VAT-ID: HR60566702025
MBS: 070008832
Matični broj: 03808246

Direktor: Martina Juriša

Temeljni kapital: 1.322.000,00 kn - uplaćen u cijelosti
Tvrtka je upisana u sudski registar Trgovačkog suda Varaždin pod poslovnim brojem Tt-95/968-2.

Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN:
Zagrebačka banka d.d. Zagreb., IBAN: HR2823600001101748273
Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR682340009111076763 6

Broj telefona: +385 42 659 680
Faks: +385 42 659 681
Adresa elektroničke pošte: [email protected]

 

Načini i uvjeti plaćanja

test

Način i troškovi dostave

Troškove dostave u cijelosti plaća kupac, osim ako je drugačije navedeno na web stranici www.helcom-trade.hr.

HELCOM TRADE d.o.o. dostavu vrši unutar Republike Hrvatske.

Kupci su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, odnosno pred prodavateljem u jednoj od poslovnica HELCOM TRADE d.o.o. ako je ugovoreno preuzimanje robe u jednoj od poslovnica HELCOM TRADE d.o.o., a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave.

Ukoliko HELCOM TRADE d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca. Kupac može prekinuti narudžbu ili pričekati dok proizvod bude ponovno dostupan. Ukoliko HELCOM TRADE d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti proizvod u ugovorenom roku obavještava kupca koji mu je dužan ostaviti naknadni razumni rok za ispunjenje ugovora o kupoprodaji.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, HELCOM TRADE d.o.o. zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

 

Dostava

Proizvod se može preuzeti u sjedištu tvrtke Supernet d.o.o. Jablanovečka 8, 10000 Zagreb, uz prethodnu najavu, ili se može dostaviti jednom od tvrtki za dostavu. Dostava se vrši na adresu koju je kupac osobno naveo u razgovoru sa djelatnicima Superneta, poslao e-mailom ili naveo kao adresu dostave u košarici prilikom narudžbe. Ukoliko nije dostavljena adresa isporuke na navedene načine, adresu za dostavu smatrat ćemo onu koja je upisana u profilu kupca. Svaki proizvod koji prodajemo detaljno je pregledan od strane naših stručnjaka prije predaje dostavnoj službi. Prilikom preuzimanja proizvoda DUŽNI ste detaljno pregledati ambalažu u kojoj je proizvod došao i provjeriti eventualna oštećenja, te ukoliko prilikom preuzimanja proizvoda od strane dostavnih službi primjetite bilo kakvo vanjsko oštećenje ambalaže, dužni ste reklamirati oštećenje dostavnom radniku i ODBITI preuzeti pošiljku sa vidljivim oštećenjima. Naime uslijed dugogodišnjeg iskustva mi ulažemo dodatne napore da svaki proizvod iz naše tvrtke izađe u ispravnom stanju i bez oštećenja, ali to ne možemo osigurati i prilikom transporta do Kupca, tako da vi prilikom preuzimanja proizvoda morate obratiti pažnju, jer nakon preuzimanja proizvoda vi ste odgovorni sa svako vanjsko oštećenje koje vam jamstvo ne pokriva. Osoba koja preuzima proizvod mora dostavnom radniku potpisati otpremnicu kao dokaz o preuzimanju. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Proizvode naručene usmeno ili emailom u toku radnog dana, kao i proizvode za koje vidimo uplaćen iznos na naš račun, isporučujemo u roku od 2 do 4 radna dana u našoj poslovnici kupcu ili predajemo dostavnoj službi koja će u roku od 24h proizvod dostaviti vama (osim ako se radi o slanju preko više tranzitnih centara ili slanju neradnim danim i praznicima za koje moramo posebno sa vama dogovoriti uvjete slanja).

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, potrošač može poslati poštom na adresu društva HELCOM TRADE d.o.o., Gospodarska ulica 40, 42000 Varaždin ili elektroničke pošte na adresu e-pošte: [email protected] ili osobno u poslovnim prostorijama dostaviti na prodajno mjesto HELCOM TRADE d.o.o. na adresama:

 

u poslovnim prostorijama prodavatelja na adresi HELCOM TRADE d.o.o., Gospodarska 40, 42000 Varaždin ili Slavonska avenija 26/5, Zagreb ili Koledovčina 6, Zagreb.

Prilikom podnošenja prigovora putem pošte ili osobno na prodajnom mjestu, potrošač treba navesti točne podatke o podnositelju prigovora: ime i prezime te adresu za dostavu odgovora. Odgovor na prigovor potrošač će primiti u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora.

U slučaju eventualnog spora između potrošača i društva HELCOM TRADE d.o.o., spor će se riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće nadležan je Općinski građanski sud u Varaždinu uz primjenu hrvatskog prava. Rješavanje spora je moguće pred Sudom časti HGK ili drugim centrima za mirenje.

Potrošačke sporove moguće je rješavati putem ODR platforme Europske komisije.

Ukoliko potrošač prihvaća Opće uvjete poslovanja, isti prihvaća i sve druge uvjete navedene na web stranici www.helcom-trade.hr te sve ostale odredbe navedene na toj web stranici. Ukoliko se potrošač ne slaže s bilo kojim dijelom predugovorne obavijesti ili Općih uvjeta poslovanja moli se isti da ne koristi web stranicu www.helcom-trade.hr i ne sklapa ugovor o kupoprodaji.

HELCOM TRADE d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta poslovanja i pravila bez prethodne najave. Opći uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske.

Ukoliko je kupac pravna osoba na njega se ne odnose pravila o zaštiti potrošača propisana Zakonom o zaštiti potrošača. Pravila o pisanom prigovoru potrošača ne odnose se na pravne osobe, a na koje se primjenjuje Zakon o obveznim odnosima i Zakon o elektroničkoj trgovini.

 

Online kupnja (Slanjem upita/narudžbe elektronskim putem te plaćanje po dobivenoj ponudi putem linka za plaćanje)

Plaćanje karticama

Mogućnost plaćanja karticama u fizičkim trgovinama HELCOM TRADE d.o.o.:

   

Mogućnost plaćanja karticama na rate u fizičkim trgovinama HELCOM TRADE d.o.o.:

  • ZABA Maestro® do 12 rata bez kamata i naknade
  • ZABA MasterCard® do 12 rata bez kamata i naknade
  • ZABA Visa - do 12 rata bez kamata i naknade
  • Erste Maestro® /MasterCard® /Visa do 6 rata bez kamata i naknade*
  • Diners Card Club do 6 rata bez kamata i naknade*
  • PBZ Maestro® /MasterCard® /Visa do 6 rata bez kamata i naknade**

* dostupno u svim prodavaonicama osim br. 9 u Osijeku
** dostupno samo u prodavaonicama br. 3 u Koprivnici i br. 5 u Novom Marofu

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!